Receptek

Garnélarák tortillácskák fokhagymásan, narancs tartárral

Enrique Sánchez receptje

2020. augusztus 6.
  • 200 g nyers tisztított garnéla
  • 175 g búzaliszt
  • 75 g csicseriborsó liszt
  • 1/2 hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • ½ liter víz
  • friss petrezselyem
  • olívaolaj a sütéshez

Narancs tartár hozzávalók:   

  • 1 tojás
  • ¼ liter napraforgó olaj
  • 2 salotta hagyma
  • 1 kiskanál kapribogyó
  • 1 narancs
  • só és friss metélőhagyma
ADAG: 1 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű

Garnélarákos tortillácskák elkészítése:

Egy tálban összekeverjük a kétféle lisztet. Hozzáadjuk adagonként a vizet, míg massza állaga nem lesz.  Hozzáadjuk a hagymát, a fokhagymát, a petrezselymet és a garnélarákot, mindet apróra darabolva.

Sózzuk és megsütjük egy tapadásmentes serpenyőben, egy ujjnyi olívaolajban.

Megfordítjuk, hogy mindkét oldala aranybarnára süljön, majd papírtörlőre szedjük.

Narancs tartár elkészítése:
Majonézt készítünk, úgy hogy felverünk egy tojást és adagokban hozzáadjuk a napraforgóolajat.

Miután már jól összeállt hozzáadunk egy kis snidlinget, a meghámozott salottát, egy fél narancs levét és ízlés szerint sózzuk.


garnéla , liszt , hagyma , fokhagyma , petrezselyem , csicseriborsó liszt , olívaolaj , napraforgó olaj , tojás , salotta , kapribogyó , narancs , metélőhagyma

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra