Enrique Sánchez receptje
2020. augusztus 6.- 200 g nyers tisztított garnéla
- 175 g búzaliszt
- 75 g csicseriborsó liszt
- 1/2 hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- ½ liter víz
- friss petrezselyem
- olívaolaj a sütéshez
Narancs tartár hozzávalók:
- 1 tojás
- ¼ liter napraforgó olaj
- 2 salotta hagyma
- 1 kiskanál kapribogyó
- 1 narancs
- só és friss metélőhagyma
Garnélarákos tortillácskák elkészítése:
Egy tálban összekeverjük a kétféle lisztet. Hozzáadjuk adagonként a vizet, míg massza állaga nem lesz. Hozzáadjuk a hagymát, a fokhagymát, a petrezselymet és a garnélarákot, mindet apróra darabolva.
Megfordítjuk, hogy mindkét oldala aranybarnára süljön, majd papírtörlőre szedjük.
Narancs tartár elkészítése:
Majonézt készítünk, úgy hogy felverünk egy tojást és adagokban hozzáadjuk a napraforgóolajat.
Miután már jól összeállt hozzáadunk egy kis snidlinget, a meghámozott salottát, egy fél narancs levét és ízlés szerint sózzuk.
garnéla , liszt , hagyma , fokhagyma , petrezselyem , csicseriborsó liszt , olívaolaj , napraforgó olaj , tojás , salotta , kapribogyó , narancs , metélőhagyma