Készítette: Mautner Zsófia - Kövi Pál: Erdélyi lakoma c.kötet receptje
2020. október 6.- 6 db nagy tojás, szétválasztva
- 10+2 dkg porcukor
- 2 ek tejföl
- 12 dkg átszitált liszt
- 1 db citrom reszelt héja
- 1 csipet só
- 1 kk tört ánizsmag
- baracklekvár
- vaníliás cukor
A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra (alul-felül). Habbá verjük a tojásfehérjét. Félidőben hozzáadunk 2 dkg cukrot, ezzel verjük fel készre. A sárgákhoz adunk 10 dkg cukrot és 2 evőkanál tejfölt, majd fehéredésig keverjük.
A kikevert tojássárgához adjuk a tojásfehérjehab egyharmadát, gyors mozdulatokkal teljesen simára keverjük. Hozzáadjuk az átszitált lisztet, a reszelt citromhéjat, egy csipet sót és a tört ánizst. Egyenletesen összekeverjük a masszával.
Hozzáadjuk a tojásfehérjehab maradék kétharmadát: óvatosan, kíméletesen összeforgatjuk, hogy ne törjön össze a hab.
Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a piskótatésztát és 25 percig sütjük. Szeletelés, töltés előtt teljesen lehűtjük.
tojás , porcukor , liszt , tejföl , citrom , ánizsmag , baracklekvár , vaníliás cukor