Wolf András receptje
2020. szeptember 7.- 2 db pecsenyekacsa
HAGYMÁS KACSAMÁJRAGU
HOZZÁVALÓK:
- 200 g pecsenyekacsamáj
- 100 ml kacsajus (pecsenyelé)
- 1 db salotta, finomra vágva
- frissen őrölt bors
PIRÍTOTT KÁPOSZTA
HOZZÁVALÓK:
- 3/4 fej káposzta (reszelve, kissé megsózva, majd alaposan kicsavarva)
- 40 g cukor
- kevés olívaolaj
- frissen őrölt bors
RAVIOLITÉSZTA
HOZZÁVALÓK:
- 250 g liszt (nullás)
- 1 db tojás
- 3 db tojássárgája
- 1 csipet só
- kevés víz, kevés olívaolaj
PÁROLT LILAKÁPOSZTA-PÜRÉ
HOZZÁVALÓK:
- 3/4 fej lila káposzta apró darabokra vágva
- 50 ml olívaolaj
- balzsamecet
- 10 g kristálycukor
- 2 salotta, vékonyra szelve
- 300 ml zöldségalaplé
- só
CSICSÓKAPÜRÉ
HOZZÁVALÓK:
- 600 g csicsóka, tisztítva és szeletelve
- 50 ml tejszín
- 100 g vaj
- só, bors
A májat borító vékony hártyaréteget, valamint a vastag vérereket eltávolítjuk. A májat felkockázzuk. Kevés olívaolajon hagymát pirítunk, majd hozzáadjuk a pecsenyelevet, végül borsozzuk, felforraljuk. Az utolsó pillanatban hozzáadjuk a kockázott májat, ezzel még néhány pillanatig forraljuk, és máris tálalhatjuk.
PIRÍTOTT KÁPOSZTA ELKÉSZÍTÉSE:
Cukrot karamellizálunk, hozzáadjuk a káposztát, ellenőrizzük, megfelelő-e a sózottsága. Borsozzuk, majd gyakori kevergetés mellett pároljuk fedő alatt. Ezután a fedőt levesszük, hogy a nedvesség jó része még elpárologhasson, a káposzta kicsit piruljon le.
RAVIOLITÉSZTA ELKÉSZÍTÉSE:
A tészta alapanyagait robotgépben összedolgozzuk, míg selymes, egynemű tészta nem lesz belőle. Fóliába csomagoljuk, pihentetjük.
PÁROLT LILAKÁPOSZTA-PÜRÉ ELKÉSZÍTÉSE:
Kevés cukrot karamellizálunk, hozzáadjuk a szeletelt hagymát, káposztát, fűszereket, sót és kevés alaplét. Lefedjük, puhára pároljuk. A megpuhult káposztát robotgépben (vagy thermomixben) krémesre pürítjük, balzsamecettel ízesítjük, esetleg sózzuk még.
CSICSÓKAPÜRÉ ELKÉSZÍTÉSE:
A csicsókát kevés vajon, sóval és borssal fűszerezve puhára pároljuk, majd kevés tejszínnel dúsítjuk. Thermomixben pürítjük, majd hideg vajkockákkal kis-közepes lángon krémesre keverjük.
TÁLALÁS:
Tálaláshoz lilakáposzta-, repce-, napraforgócsírát használunk.
pecsenyekacsa , salotta , pecsenyekacsamáj , kacsajus , káposzta , olívaolaj , balzsamecet , liszt , tojás , zöldségalaplé , vaj , tejszín , csicsóka