A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Fehér csokis eperlekvár

Zsámberger Szilvia receptje

2018. június 12.
  • 1 kg eper
  • 15 dkg cukor
  • 20 dkg fehér csokoládé
  • vanília
  • 1 kk citromsav
  • 1/2 dl fehér rum (elhagyható)

ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű
Az epret villával vagy kézzel összenyomkodjuk úgy, hogy kicsit darabos maradjon. Közepes lángon főzzük, közben hozzáadjuk a citromsavat és folyamatosan kevergetjük. Ha elfőtte a leve egy részét, hozzáadjuk a cukrot, a vaníliát, a rumot, majd beletördeljük a fehér csokit. Lassú tűzön, folyamatosan kevergetve megvárjuk, míg teljesen elolvad benne a csoki. Kiforrázott, száraz üvegekbe rakjuk, lefelé fordítva dunsztoljuk 24 órán át. Hűvös helyen tároljuk. (A használt üvegeknél fontos, hogy a kupakok jól záródjanak.)


fehér rum , fehér csokoládé , eper , citromsav

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra