Receptek

Nyári zöldséges tekercs borágóval

Segal Viktor receptje

2020. július 16.
  • 1 db kisméretű zellergumó gyufaszálra szeletelve
  • 1 szál sárgarépa gyufaszálra szeletelve
  • 4 szem retek vékony karikákra vágva
  • 5 dkg cukorborsóhéj gyufaszálra szeletelve
  • 10 dkg rizstészta (vermicelli)
  • 8 db rizstésztalap
  • ehető virágok (többek között borágó, bársonyvirág, viola)


ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű

A rizstésztát elkészítjük a csomagoláson található útmutatás szerint (van, amelyiket rövid ideig főzni kell, de vannak olyanok is, amelyeket csak forró vízzel kell leönteni, és ebben állni hagyni egy ideig).

A rizstésztalapokat 5-10 másodpercre langyos vízbe áztatjuk, majd alaposan lecsepegtetjük. A felaprított zöldségekből, tésztából és az ehető virágokból a beáztatott rizslapra halmozunk, és szorosan feltekerjük a töltelékkel úgy, hogy a virágok minél jobban látszódjanak a tekercs külső részén.

Félbevágjuk és szójaszósszal azonnal tálaljuk, hogy a tekercsek ne száradjanak ki.


zellergumó , sárgarépa , retekcukorborsóhéj , rizstészta , rizstésztalap , ehető virágok

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra