Segal Viktor receptje
2020. július 16.- 1 db kisméretű zellergumó gyufaszálra szeletelve
- 1 szál sárgarépa gyufaszálra szeletelve
- 4 szem retek vékony karikákra vágva
- 5 dkg cukorborsóhéj gyufaszálra szeletelve
- 10 dkg rizstészta (vermicelli)
- 8 db rizstésztalap
- ehető virágok (többek között borágó, bársonyvirág, viola)
A rizstésztát elkészítjük a csomagoláson található útmutatás szerint (van, amelyiket rövid ideig főzni kell, de vannak olyanok is, amelyeket csak forró vízzel kell leönteni, és ebben állni hagyni egy ideig).
A rizstésztalapokat 5-10 másodpercre langyos vízbe áztatjuk, majd alaposan lecsepegtetjük. A felaprított zöldségekből, tésztából és az ehető virágokból a beáztatott rizslapra halmozunk, és szorosan feltekerjük a töltelékkel úgy, hogy a virágok minél jobban látszódjanak a tekercs külső részén.
Félbevágjuk és szójaszósszal azonnal tálaljuk, hogy a tekercsek ne száradjanak ki.
zellergumó , sárgarépa , retekcukorborsóhéj , rizstészta , rizstésztalap , ehető virágok