Frideczky András receptje
2021. április 6.- 200 g koktélparadicsom
- 100 g sóska
- 50 g lollo rosso (tépősaláta)
- 20 g snidling
- 1 csokor hónapos retek
- 1 csokor petrezselyem
- 4 db tojás
- 1 db citrom
- 1 db narancs
- 60 ml extra szűz olívaolaj
- frissen őrölt bors
- tengeri só
A sóskát leszárazzuk és a salátákkal együtt megmossuk. A paradicsomot negyedekbe, a hónapos retket vékony karikákra vágjuk, és belekeverjük a salátába. Hozzáadjuk a finomra vágott snidlinget és petrezselymet.
A citrom és a narancs levéből az extra szűz olívaolajjal dresszinget készítünk, ezzel bekeverjük az összerakott salátát, és sózzuk, borsozzuk.
A tojásokat forrástól számítva 6 percig főzzük, majd jeges vízben lehűtjük, megpucoljuk, és a salátához adjuk.
koktélparadicsom , sóska , snidling , lollo rosso , retek , petrezselyem , tojás , citrom , narancs , olívaolaj