Receptek

Sóskasaláta lágy tojással

Frideczky András receptje

2021. április 6.
  • 200 g koktélparadicsom
  • 100 g sóska
  • 50 g lollo rosso (tépősaláta)
  • 20 g snidling
  • 1 csokor hónapos retek
  • 1 csokor petrezselyem
  • 4 db tojás
  • 1 db citrom
  • 1 db narancs
  • 60 ml extra szűz olívaolaj
  • frissen őrölt bors
  • tengeri só
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Legkönnyebb

A sóskát leszárazzuk és a salátákkal együtt megmossuk. A paradicsomot negyedekbe, a hónapos retket vékony karikákra vágjuk, és belekeverjük a salátába. Hozzáadjuk a finomra vágott snidlinget és petrezselymet.

A citrom és a narancs levéből az extra szűz olívaolajjal dresszinget készítünk, ezzel bekeverjük az összerakott salátát, és sózzuk, borsozzuk.

A tojásokat forrástól számítva 6 percig főzzük, majd jeges vízben lehűtjük, megpucoljuk, és a salátához adjuk. 


koktélparadicsom , sóska , snidling , lollo rosso , retek , petrezselyem , tojás , citrom , narancs , olívaolaj

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra