Gálicz István receptje
2022. január 24.- 1 db friss mangó kockákra vágva
- 300 g fagyasztott lóbab (fava bab)
- 1 kis fej lila hagyma kockákra vágva
- 1 csokor friss kapor
- 1 csokor friss fodros petrezselyem
- 1 db lime
- 1 db narancs
- 60 g extraszűz olívaolaj
- só
- durvára őrölt fekete bors
- cukor
- 160 g füstölt lazac
- 100 g salátamix
A lime és a narancs levéből az olívaolajjal, sóval és ízlés szerint cukorral dresszinget készítünk.
A babszemeket kiolvasztás után kipattintjuk a vastag, cellulózos héjukból.
Keverjük össze a dresszinggel a babot, a mangót és a lila hagymát.
Egy tál aljába szórjuk a kaporral és petrezselyemmel dúsított friss salátakeveréket. Ráhalmozzuk a babos keveréket, és a tetejére darabokra tépett lazacszeleteket teszünk.
mangó , lóbab , lila hagyma , salátamix , kapor , lime , narancs , petrezselyem , füstölt lazac , olívolaj