A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Borjúpaprikás

Rosenstein Tibor receptje

2018. október 24.
  • 80 dkg borjúlapocka
  • 2 db vöröshagyma
  • 1 db paradicsom
  • 1 db tv paprika
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 dl tejföl
  • 1 dl tejszín
  • 5 dkg zsír
  • 1 csipet őrölt köménymag
  • 1 ek fűszerpaprika
  • só, fehér bors ízlés szerint
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Közepesen nehéz
A finomra aprított vöröshagymát zsírban aranysárgára pirítjuk. Hozzáadjuk a fűszerpaprikát, kevés vízzel azonnal felengedjük és beforraljuk.

Ha zsírjára lepirult, beletesszük az egyenletes kockákra vágott borjúhúst, megsózzuk, hozzátesszük a zúzott fokhagymát, a fehér borsot és az őrölt köménymagot. Fedő alatt, gyors tűzön pároljuk.

Óvatosan megkeverjük, ha a zsírjára lesült, mindig egy kevés vizet öntünk alá, hogy a pörkölt rövid lében párolódjon. Mikor kissé puhulni kezd, a paprikát kockára, a paradicsomot cikkekre vágva hozzáadjuk, és ezzel tovább pároljuk.

Amikor majdnem megpuhult a hús, a pörkölt levének tartalmasnak, nem túl sűrűnek és nem túl hígnak kell lennie. A tejfölt elkeverjük a tejszínnel, és hozzáadjuk a pörkölthöz, majd készre pároljuk.


borjú , borjúlapocka , paradicsom , paprika , vöröshagyma , fokhagyma , tejföl , tejszín , fűszerpaprika , őrölt köménymag

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra