Tivadar György receptje
2020. július 29.- 1 kg kacsamell
- 10 szál friss kakukkfű
FÁNKGOLYÓ
HOZZÁVALÓK:
- 125 g liszt
- 62,5 g tej
- 12,5 ml fehérbor
- 5 g élesztő
- 25 g vaj
- 20 g porcukor
- 1 db tojássárgája
- csipet só
- 1 l étolaj
MANGÓS-BANÁNOS CHUTNEY
HOZZÁVALÓK:
- 1 db közepes mangó
- 2 db közepes banán
- 1 db kápia paprika
- 1/2 gerezd fokhagyma
- 1/4 tk cayenne bors
- 75 g barna cukor
- 75 ml fehérborecet
- csipet őrölt gyömbér, fahéj
- csipet só
FÁNKGOLYÓ ELKÉSZÍTÉSE:
Az élesztőt a tejben kevés cukorral és liszttel felfuttatjuk. A hozzávalókat tálba tesszük, és kézzel addig dagasztjuk a tésztát, amíg elválik kezünktől és a táltól.
MANGÓS-BANÁNOS CHUTNEY ELKÉSZÍTÉSE:
Az ecetet, a cukrot, a gyömbért, a finomra vágott fokhagymát, a cayenne borsot, a fahéjat és a sót egy kis serpenyőbe tesszük.
mangó , gyömbér , banán , kakukkfű , kacsamell , liszt , tej , fehérbor , élesztő , vaj , porcukor , tojás , olaj , kápia paprika , fokhagyma , fahéj , cayenne bors , fehérborecet , barna cukor