Tivadar György receptje
2021. február 5.- 60 dkg lazac
- 15 dkg cukor
- 15 dkg só
- 30 dkg narancs
- 30 dkg citrom
- 4 db banánteafilter
- 5 dl víz
- 3 lap zselatin
- 2 db csillagánizs
- 2 rúd fahéj
- 5 szem kardamom
- 50 dkg mandarin
- 2 tk szezámolaj
A lazacfilét só, cukor, narancs és citrom héjának és levének keverékébe tesszük 24 órára, majd bő víz alatt lemossuk, végül tetszőleges módon felszeleteljük.
Megfőzzük a banánteát, csillagánizzsal, kardamommal és fahéjjal ízesítjük, majd leszűrjük és zselatinlappal zselésítjük.
A mandarint feldaraboljuk, fekete szezámmal és feketeszezám-olajjal ízesítjük.
lazac , narancs , citrom , banánteafilter , csillagánizs , zselatin , fahéj , kardamom , mandarin , szezámolaj