Receptek

Pácolt lazac mandarinsalátával és banánnal

Tivadar György receptje

2021. február 5.
  • 60 dkg lazac
  • 15 dkg cukor
  • 15 dkg só
  • 30 dkg narancs
  • 30 dkg citrom
  • 4 db banánteafilter
  • 5 dl víz
  • 3 lap zselatin
  • 2 db csillagánizs
  • 2 rúd fahéj
  • 5 szem kardamom
  • 50 dkg mandarin
  • 2 tk szezámolaj

ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű

A lazacfilét só, cukor, narancs és citrom héjának és levének keverékébe tesszük 24 órára, majd bő víz alatt lemossuk, végül tetszőleges módon felszeleteljük.

Megfőzzük a banánteát, csillagánizzsal, kardamommal és fahéjjal ízesítjük, majd leszűrjük és zselatinlappal zselésítjük.

A mandarint feldaraboljuk, fekete szezámmal és feketeszezám-olajjal ízesítjük.




lazac , narancs , citrom , banánteafilter , csillagánizs , zselatin , fahéj , kardamom , mandarin , szezámolaj

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra