Receptek

Jeruzsálemi túrótorta

Fűszeres Eszter receptje

2020. július 24.

A „TÉSZTA”
HOZZÁVALÓK:

  • 1 bögre kuszkusz
  • 2 db tojás
  • 5 dkg vaj
  • 1 ek méz
  • 1 csipet só
  • forró víz

A TÚRÓKRÉM
HOZZÁVALÓK:

  • 50 dkg tehéntúró áttörve
  • 1 doboz natúr krémsajt
  • 2 db tojás
  • 1 db nagy narancs héja
  • 3 ek méz
  • kevés mazsola, kandírozott narancshéj vagy aszalt sárgabarack
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű
A „TÉSZTA” ELKÉSZÍTÉSE:
A kuszkuszt leöntjük forró vízzel, sózzuk, hozzákeverjük a mézet és a vajat, majd 20 percig lefedve pihentetjük. Amikor megpuhult, hozzákeverjük a tojásokat.

A TÚRÓKRÉM ELKÉSZÍTÉSE:
A krémet összekeverjük, majd egy tortaforma aljára sütőpapírt fektetünk. Erre simítjuk a kuszkusz felét, majd a túrókrémet. A tetejére a maradék kuszkuszt tesszük.

200 °C-ra előmelegített sütőben 40 perc alatt megsütjük.

Amikor kihűlt, a tetejét megszórjuk dióval, s a narancs levéből és a mézből kevert szirupot ráöntjük a felszeletelt tortára. A torta maga egyáltalán nem édes, mindenképpen kell hozzá a szirup, de így az édességét már mindenki maga alakíthatja.


krémsajt , méz , túró , kuszkusz , tojás , vaj , tehéntúró , narancs héja , mazsola , aszalt sárgabarack