A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Tyúkos káposzta

Ásós Géza, a békési Kira Vendéglő receptje

2018. május 11.
  • 3 kg savanyú káposzta (mindig annyi kiló, ahány kiló a tyúk)
  • 3 kg tyúk feldarabolva – lehet egészben is
  • só, bors, kömény, csípős paprika igény szerint
  • 30 dkg fűszerpaprika, de lehet kevesebb is, igény szerint
  • 10-15 dkg zsír
  • 50 dkg liszt
  • 1/2 l olaj, de a rántást is lehet zsírral készíteni
  • 1 nagy doboz tejföl


ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Közepesen nehéz
Egy lábosba rakjuk az egyszer átmosott savanyú káposzta kétharmadát, rá a tyúkot, majd a fűszereket, ízlés szerint. Erre terítjük a megmaradt káposztát, ízlés szerint tehető rá 10-15 dkg zsír, majd felöntjük vízzel, és

fedő alatt 2 órán át, lassú tűzön főzzük.

Miután a hús megpuhult, az egészet félretesszük és két órát állni hagyjuk a lében. Ezután rántást készítünk az étel levének kétharmadával, bő zsírral, liszttel és őrölt fűszerpaprikával, és addig kavarjuk az egészet, amíg besűrűsödik. Tejföllel tálaljuk.


savanyú káposzta , tyúk , kömény , csípős paprika , fűszerpaprika , zsír , liszt , tejföl

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra