Receptek

Bőrén sült sebes pisztráng almás tormaszósszal, fokhagymás spenótlevelekkel

Jahni László receptje

2021. április 6.
  • 4 db pisztráng (kb. 250 g/db)
  • 3 ek étolaj
  • 2 db alma (zöld, vagy más savas típusú)
  • 40 g torma
  • 10 dkg friss sajtkrém
  • 30 g vaj
  • 50 dkg spenótlevél
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 4 db citromcikk
  • kakukkfű
  • cukor
  • só, bors
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű

A (sebes) pisztrángot sütés előtt besózzuk, és a hasüregébe citromcikket és friss kakukkfűágat rakunk.

Hűtőben kb. 20 percet pihentetjük.


Tálalás előtt serpenyőben kevés forró olajon ropogósra sütjük. Vajon megpároljuk a feldarabolt almát, hozzáadjuk a frissen lereszelt tormát és a krémsajtot, majd krémesre turmixoljuk. Sóval, borssal, pici cukorral, ha kell, citromlével ízesítjük. Olvasztott vajon gyengén megpirítjuk a szeletelt fokhagymát, és átforgatjuk rajta a jól megmosott spenótleveleket. Sózzuk, borsozzuk.

A sült pisztrángot a mártással és a spenótlevelekkel együtt tálaljuk.



pisztráng , olaj , alma , torma , vaj , citrom , fokhagyma , spenótlevél , kakukkfű