Jahni László receptje
2021. április 6.- 4 db pisztráng (kb. 250 g/db)
- 3 ek étolaj
- 2 db alma (zöld, vagy más savas típusú)
- 40 g torma
- 10 dkg friss sajtkrém
- 30 g vaj
- 50 dkg spenótlevél
- 4 gerezd fokhagyma
- 4 db citromcikk
- kakukkfű
- cukor
- só, bors
A (sebes) pisztrángot sütés előtt besózzuk, és a hasüregébe citromcikket és friss kakukkfűágat rakunk.
Tálalás előtt serpenyőben kevés forró olajon ropogósra sütjük. Vajon megpároljuk a feldarabolt almát, hozzáadjuk a frissen lereszelt tormát és a krémsajtot, majd krémesre turmixoljuk. Sóval, borssal, pici cukorral, ha kell, citromlével ízesítjük. Olvasztott vajon gyengén megpirítjuk a szeletelt fokhagymát, és átforgatjuk rajta a jól megmosott spenótleveleket. Sózzuk, borsozzuk.
pisztráng , olaj , alma , torma , vaj , citrom , fokhagyma , spenótlevél , kakukkfű