Nábelek Zsófia receptje
2020. március 18.- 20 dkg máj (sertés, szárnyas, borjú)
- 1 db szikkadt zsemle
- 5 dkg gríz
- 1 kis fej vöröshagyma
- 1 ek zsír
- 1 csokor petrezselyem
- 2 db tojás
- só, bors
Levesbetét elkészítése: A hagymát apróra vágjuk, a zsíron üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a finomra vágott petrezselymet. A májat késsel összeaprítjuk, hozzáadjuk a vízbe áztatott zsemlét, grízt, a hagymás keveréket és a két tojást, majd sózzuk, borsozzuk. Hagyjuk állni egy órát. Diónyi golyókat formázunk belőle, és sós, forró vízben 10-15 percig főzzük, tálalásig félretesszük.
vöröshagyma , zsír , bors , só , tojás , petrezselyem , gríz , zsemle , máj , leves , levesbetétek