Receptek

Májgombóc

Nábelek Zsófia receptje

2020. március 18.
Levesbetét hozzávalói:

  • 20 dkg máj (sertés, szárnyas, borjú)
  • 1 db szikkadt zsemle
  • 5 dkg gríz
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 1 ek zsír
  • 1 csokor petrezselyem
  • 2 db tojás
  • só, bors
ADAG: 3 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Legkönnyebb

Levesbetét elkészítése: A hagymát apróra vágjuk, a zsíron üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a finomra vágott petrezselymet. A májat késsel összeaprítjuk, hozzáadjuk a vízbe áztatott zsemlét, grízt, a hagymás keveréket és a két tojást, majd sózzuk, borsozzuk. Hagyjuk állni egy órát. Diónyi golyókat formázunk belőle, és sós, forró vízben 10-15 percig főzzük, tálalásig félretesszük.


vöröshagyma , zsír , bors , , tojás , petrezselyem , gríz , zsemle , máj , leves , levesbetétek

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra