A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Ravioli dolci

Giuseppe Scaricamazza receptje

2018. április 16.

Töltelék
Hozzávalók:

  • 50 dkg lágy ricotta vagy krémes tehéntúró
  • 2 db tojássárgája
  • 1 ek cukor
  • 1 db citrom héja
  • 1/2 csapott mk fahéj
  • friss majoránna

Szósz
Hozzávalók:

  • 20 dkg hámozott, darabolt paradicsom
  • 1 kis fej hagyma
  • extraszűz olívaolaj
  • só, bors

Tészta
Hozzávalók:

  • 2 db tojás
  • 20 dkg tésztaliszt (50% durum, 50% finomliszt)
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű
A szószhoz a hagymát nagyon apróra vágjuk, az olajon alacsony lángon öt percig pároljuk, hozzáadjuk a paradicsomot, sózzuk és borsozzuk. Lefedve egy órán át főzzük, vigyázva, hogy ne sűrűsödjön be teljesen.

A tojásból és a lisztből tésztát gyúrunk, lefóliázva egy órát hűtőben pihentetjük.

Közben elkészítjük a tölteléket, a túrót összekeverjük a tojássárgájával és a fűszerekkel. Krémesnek kell lennie, ezért ha nem elég lágy a túró vagy a ricotta, egy-két kanál tejszínnel lehet lazítani a tölteléket.

A tésztát nagyon vékony, 10 centi széles csíkokra nyújtjuk (tésztagéppel a legjobb, de sodrófával is lehet). Az alsó széle közepére 4-5 centis távolságokra halmozzuk a tölteléket, ráhajtjuk a másik felét és derelyevágóval félholdakat vagy négyzeteket formázunk belőle.

Enyhén sós vízben három percig főzzük és a paradicsomszósszal tálaljuk.



liszt , olívaolaj , ricotta , paradicsom , tojás , citrom , fahéj , majoranna , hagyma

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra