Tátrai Balázs receptje
2020. július 21.10 adagra
GRÍZGOMBÓC
HOZZÁVALÓK:
- 1 l tej
- 10 dkg vaj
- 175 g cukor
- 1 db citrom héja
- 75 g házi zsemlemorzsa
- 3 db egész tojás
- 20 dkg búzadara
- 1 db vaníliarúd
KÖRTERAGU
HOZZÁVALÓK:
- 6 db körte
- 150 g cukor
- 1 dl fehérbor
- 1 rúd fahéj
- 5 dl frissen facsart narancslé
- xantana vagy keményítő a sűrítéshez
SZILVAHAB
HOZZÁVALÓK:
- 50 dkg szilva
- 50 g cukor
- 3 dl vörösbor
- 2 dl portói bor
- kardamom zúzva
- 1 db csillagánizs
- 2-3 db szegfűszeg
- 2 db lapzselatin hideg vízben áztatva
TÁLALÁS:
Tálaláskor a megfőtt gombócokat vajon pirult házi morzsába vagy kalácsmorzsába hempergetjük, kevés porcukorral meghintjük. Tányérra rendezzük a gombócokat és a körtecikkeket, amelyre némi mártást kanalazunk. Szifonból szilvahabot nyomunk hozzá.
körte , szilva , tej , vaj , citrom héja , zsemlemorzsa , tojás , búzadara , vaníliarúd , fehérbor , fahéj , xantana , narancslé , vörösbor , kardamom , portói bor , csillagánizs , szegfűszeg , lapzselatin