Tamás és Bittera Dóra receptje
2012. február 14.°C-os sütőben 6-10 perc alatt elkészül. Akkor van kész, amikor a fehérje már szilárd, a sárgája még lágy.
VARIÁCIÓS LEHETŐSÉG - EGY PÉLDAA
sütőt
°C-ra melegítjük. Négy darab 6 cm széles és 6 cm magas formát kivajazunk, az alját sózzuk, borsozzuk. Mindegyikbe egy tojást engedünk. Meghintjük apró kockára vágott sonkával, rákanalazunk egy evőkanál tejszínt. Így készítjük el az alaprecept szerint. Végül frissen pirított földimogyorót helyezünk rá.! TIPPAz étel igen jól előkészíthető: a formák a friss tojással hűtőszekrényben tárolhatók elkészítésig. Néhány perc alatt friss meleg ételt tálalhatunk.Készíthetjük gombával, rákkal és kapribogyóval, füstölt hallal és mustárral, sonkával és földimogyoróval, (nagyon erős lángon véresre sütött) csirkemájjal és vörösbor-eszenciával. A forma oldalát kibélelhetjük finomra reszelt sajttal (beletapad a vajba). Csíkra vágott hámozott sült paprikát is tehetünk a forma aljába, erre kerül a tojás, majd a tetejére ropogósra sült sonka. Igazi csemege, ha szezonban aromás szarvasgombát hermetikusan zárható üvegbe teszünk a tojás mellé, ami így átveszi az aromát. Molnár B. Tamás és Bittera Dóra receptje