Litauszki Zsolt receptje
2020. november 23.- 80 dkg bélszín
- 25 g szardella
- 10 dkg salottahagyma
- 10 dkg kovászos uborka
- 25 g szárított vargánya
- 5 g dijoni mustár
- 5 g kapribogyó
- 10 dkg ketchup
- 1 kk Worcestershire-mártás
- 5 dkg tejföl
- 1 kk ossetra kaviár
- 5 g snidling
- só
- toastkenyér
A bélszínt megtisztítjuk, levágjuk a hártyákat, részeire szedjük, majd kicsi, félkörömnyi kockákra vágjuk. A tejfölt pelenkában egy éjszakán át csepegtetjük, majd pici sóval és a vargányaporral ízesítjük, és habzsákba tesszük. Összevágjuk apró kockákra a hagymát, az uborkát, a kapribogyót, majd hozzákeverjük a szardellát, a dijoni mustárt, a ketchupot és a húst.
bélszín , szardella , salottahagyma , kovászos uborka , szárított vargánya , dijoni mustár , kapribogyó , Worcestershire-mártás , tejföl , ketchup , snidling , ossetra kaviár , toastkenyér