Kanász László receptje
2020. július 20.- 4 db tisztított szivárványos pisztráng
- 1 db fejes káposzta
- 20 dkg köles
- 10 dkg friss koriander
- 2 db citrom
- 10 dkg vaj
- 4 dkg kék áfonya
- 1/2 dl halalaplé (vagy víz)
- 20 g lazacikra
- 1 dl száraz fehérbor
- 1 db tojásfehérje
- olívaolaj
A pisztrángokat lefilézzük a hasa felől haladva úgy, hogy a hátán a bőrt ne vágjuk át, így a két filénk egyben marad. A filét sózzuk, majd beletöltjük a káposztás kölest, alufóliába csavarjuk, és 15 percre 62 °C-os vízfürdőbe tesszük (sous-vide).
áfonya , káposzta , köles , pisztráng , koriander , citrom , vaj , halalaplé , lazacikra , tojásfehérje , olívaolaj , száraz fehérbor