Receptek

Fácánleves töltött tésztával

Bereznay Tamás receptje

2020. július 20.
  • 1 db fácán
  • 3 szál sárgarépa
  • 2 szál petrezselyemgyökér
  • 1/2 zellergumó
  • 1 db karalábé
  • 2 csokor petrezselyem
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 cm gyömbér
  • 1/4 db szerecsendió

  • 2 szál újhagyma
  • 1 csokor snidling
  • friss gyúrt tészta

ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Időigényes
A megtisztított egész fácánból húslevest készítünk, amit egész gyömbérrel, szerecsendióval fűszerezünk.

Fontos, hogy mielőtt a levest „bezöldségelnénk” legalább másfél órát főzzük a fácánt, hiszen vadhúsról lévén szó, kell idő, mire megpuhul.

A végeredmény egy erős ízű, aranysárga leves lesz. Ha elkészült a leves, leszűrjük, a zöldségeket és a húst külön tesszük. A fácán mellehúsáról a húst szálaira szedjük és összekeverjük az apróra vágott snidlinggel.

A tésztából négyszögeket vágunk, megtöltjük a hússal, félbehajtjuk, széleit összenyomjuk és kevés húslevesben kifőzzük.

Tálaláskor a zöldségeket és az újhagymát metéltre vágjuk, és a batyukkal együtt a forró levest rámerjük.


fácán , sárgarépa , petrezselyemgyökér , zellergumó , karalábé , vöröshagyma , gyömbér , szerecsendió , újhagyma , snidling , gyúrt tészta