Segal Viktor receptje
2021. február 13.A FOGAS
HOZZÁVALÓK:
- 4 db bőrös fogasfilé (vagy más fehér húsú hal)
- 1 ek olívaolaj
- 4 vékony ág kakukkfű
- só, bors
A ZÖLDSÉGEK
HOZZÁVALÓK:
- 1 fej lila hagyma, vékonyra szeletelve
- 1 gerezd fokhagyma, finomra aprítva
- 1 db sárgarépa, gyufaszálra szeletelve
- 1/2 db szárzeller, gyufaszálra szeletelve
- 1/2 db cukkini, gyufaszálra vágva
- 1 ek olaj
- só, bors
- lucernacsíra
A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. A halak mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk olívaolajjal.
Sütőlapra helyezzük, bőrös felével felfelé, mindegyik filé alá egy ág kakukkfüvet helyezünk, és 6-8 perc alatt készre sütjük.
Egy wokot vagy serpenyőt szárazon felforrósítunk, 1 evőkanál olajat teszünk bele, majd a cukkini kivételével megpirítjuk az összes zöldséget, kb. két perc alatt. Hozzáadjuk a cukkinit, és további két percig pirítjuk. Végül rászórjuk a friss korianderzöldet (vagy snidlinget) és a felkarikázott újhagymát. Sózzuk, borsozzuk.
A tányérra halmozott lucernacsírán tálaljuk a halat és a pirított zöldségeket.
fogasfilé , olívaolaj , kakukkfű , lila hagyma , fokhagyma , sárgarépa , szárzeller , cukkini , lucernacsíra