Készítette Jámborné Budai Mónika. Váncza József receptje
2021. március 26.- 20 dkg vaj
- 20 dkg liszt
- 20 dkg túró
- 1/2 csomag Váncza sütőpor
- só
20 dkg vajat 20 dkg liszttel elkevert 1/2 csomag Váncza sütőporral, 20 dkg túróval és kevés sóval jól összedolgozunk.
Késhát vastagra nyújtjuk és háromszög alakú darabokra vágjuk.
Az egyes darabokat lekvárral kenjük meg és összecsavarjuk.
A kész kifliket még meleg állapotban vanillincukorral hintjük be.
Nagyon könnyen elkészíthető és nagyon finom kifliket kapunk.
Ha nem állna össze a tészta, bátran adjunk hozzá egy kevés tejet vagy tejfölt.
Az a lényeg, hogy ne tojást, mert attól keményebb lesz a tésztánk.
Előfordulhat az is, hogy kevés lisztet kell még hozzáadni, ez függ a túró zsírtartalmától is.
vaj , liszt , túró , sütőpor , zsúrsütemény