Rédai Attila receptje
2018. október 19.KACSACOMB
HOZZÁVALÓK:
- 1 kg kacsacomb
- 60 g fokhagyma
- só, bors, majoránna
LEPCSÁNKA
HOZZÁVALÓK:
- 1,5 kg burgonya
- 1 db tojás
- 60 g fokhagyma
- 8 dl olaj
- liszt érzés szerint
- só, bors
PÁROLT KÁPOSZTA
HOZZÁVALÓK:
- 80 dkg lila káposzta
- cukor
- őrölt kömény
- 4 dl olaj
- 12 dkg alma
- ecet
A kacsát alaposan megtisztítjuk, majd a bőrét bevagdossuk. Megfűszerezzük sóval, reszelt fokhagymával, majoránnával, borssal. Bő olajban vagy zsírban sütjük, alufólia alatt. 200–220 °C-on nagyjából két óra alatt kész, félidőben meg kell forgatni a combokat.
Lepcsánka elkészítése:
A burgonyát nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Annyi liszttel keverjük össze, hogy a masszánk ne legyen ragacsos. Belekeverjük a sót, a borsot és a fokhagymát, majd a tojást. A masszából készített lepényeket bő olajban kisütjük. Ismeretes tócsni, lapcsánk, krumplilángos néven is.
Cukrot karamellizálunk olajon, majd ebbe tesszük bele a lereszelt és már besózott lila káposztát. Megszórjuk őrölt köménnyel, a párolás végén pedig ecettel ízesítjük és apró kockákra vágott nyers almával színesítjük.