Nábelek Zsófia receptje
2020. június 18.- 350 g tejszín (min. 31%-os)
- 185 g tej
- 1 ek méz
- 3 lapzselatin vagy 5 g porzselatin
- 1/2 rúd vanília
- só
Ha lapzselatint használunk, áztassuk hideg vízbe, ha porzselatint, adjunk hozzá 30 g hideg vizet és keverjük csomómentesre. Közben a tejet, a mézet, egy csipet sót, a vaníliarudat és a kikapart magjait felforraljuk, majd lefóliázva hagyjuk állni 10 percet.
Hozzáadjuk a zselatint: lapzselatinnál csak kinyomkodjuk belőle a vizet, mielőtt hozzáadjuk, a porzselatinos változatot először legalább 60 °C-ra melegítjük, majd amikor felolvadt, hozzáadjuk a vaníliás tejalaphoz és habverővel elkeverjük.
Leszűrjük, majd hozzáadjuk a kimért tejszínt. Négy pohárba osszuk szét, és tegyük hűtőbe legalább 3-4 órára, amíg teljesen megköt. Ezután tálalhatjuk gyümölcsökkel, pirított magvakkal, de magában is tökéletes.
panna cotta , tejszín , tej , méz , lapzselatin , vanília