Receptek

Panna cotta

Nábelek Zsófia receptje

2020. június 18.
  • 350 g tejszín (min. 31%-os)
  • 185 g tej
  • 1 ek méz
  • 3 lapzselatin vagy 5 g porzselatin
  • 1/2 rúd vanília

ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű

Ha lapzselatint használunk, áztassuk hideg vízbe, ha porzselatint, adjunk hozzá 30 g hideg vizet és keverjük csomómentesre. Közben a tejet, a mézet, egy csipet sót, a vaníliarudat és a kikapart magjait felforraljuk, majd lefóliázva hagyjuk állni 10 percet.

Hozzáadjuk a zselatint: lapzselatinnál csak kinyomkodjuk belőle a vizet, mielőtt hozzáadjuk, a porzselatinos változatot először legalább 60 °C-ra melegítjük, majd amikor felolvadt, hozzáadjuk a vaníliás tejalaphoz és habverővel elkeverjük.

Leszűrjük, majd hozzáadjuk a kimért tejszínt. Négy pohárba osszuk szét, és tegyük hűtőbe legalább 3-4 órára, amíg teljesen megköt. Ezután tálalhatjuk gyümölcsökkel, pirított magvakkal, de magában is tökéletes.


panna cotta , tejszín , tej , méz , lapzselatin , vanília

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra