A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Vaddisznó áfonyamártásban, paprikás gnocchival

Piros Csizma étterem receptje

2021. április 22.
  • 800 g vaddisznócomb
  • 250 g vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 100 g sárgarépa
  • 100 g petrezselyemgyökér
  • 300 ml paradicsompüré
  • 500 ml száraz vörösbor
  • 1 ek mustár
  • 2 ek szilvalekvár
  • 1 ek édes fűszerpaprika
  • 1 kk csípős fűszerpaprika
  • 100 g fekete áfonya
  • só, bors, szerecsendió, fahéj, borókabogyó, babérlevél, majoránna

PAPRIKÁS GNOCCHI
HOZZÁVALÓK:

  • 1200 g burgonya
  • 300 g liszt
  • 1 db tojás
  • 2 ek édes fűszerpaprika
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Időigényes

A húst kockázzuk fel háromcentisre, majd egy serpenyőben, kevés olajon pirítsuk meg a vaddisznókockákat. Egy nagyobb edényben pároljuk meg az előzőleg mixerben felaprított zöldségeket, majd adjuk hozzá a húskockákat, keverjük össze, öntsük fel borral.

Hagyjuk elpárologni a bor jelentős részét, majd fűszerezzük paradicsompürével, mustárral, szilvalekvárral, paprikával, fél kávéskanál borssal, szerecsendióval, 10 borókabogyóval, 3-4 babérlevéllel és egy kiskanál majoránnával. Ne felejtsük el megsózni.

Lassú tűzön főzzük két órán át, közben folyamatosan adagoljunk hozzá vizet (vagy húsalaplevet), hogy a hús mindig legyen folyadékban.

Amikor a hús megpuhult, adunk hozzá 70 gramm fekete áfonyát, és főzzük össze pár percig, kicsit sűrítsük be a ragut. A maradék áfonyát tálaláskor, díszítésként használhatjuk fel.

A gnocchihoz a burgonyát főzzük, majd hámozzuk meg és törjük össze. A többi hozzávalóval gyúrjuk tésztává. Formázzuk a tésztát mutatóujj átmérőjű rudakra, és vágjuk fel kétcentis darabokra. Sós vízben főzzük őket, amíg fel nem jönnek a víz felszínére.

Tálaljuk a vaddisznóragu mellé.


vaddisznócomb , vöröshagyma , fokhagyma , sárgarépa , mustár , petrezselyemgyökér , paradicsompüré , száraz vörösbor , szilvalekvár , fűszerpaprika , fekete áfonya , szerecsendió , burgonya , liszt , tojás , fahéj , babérlevél , borókabogyó , majoranna

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra