Piros Csizma étterem receptje
2021. április 22.- 800 g vaddisznócomb
- 250 g vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 100 g sárgarépa
- 100 g petrezselyemgyökér
- 300 ml paradicsompüré
- 500 ml száraz vörösbor
- 1 ek mustár
- 2 ek szilvalekvár
- 1 ek édes fűszerpaprika
- 1 kk csípős fűszerpaprika
- 100 g fekete áfonya
- só, bors, szerecsendió, fahéj, borókabogyó, babérlevél, majoránna
PAPRIKÁS GNOCCHI
HOZZÁVALÓK:
- 1200 g burgonya
- 300 g liszt
- 1 db tojás
- 2 ek édes fűszerpaprika
- só
A húst kockázzuk fel háromcentisre, majd egy serpenyőben, kevés olajon pirítsuk meg a vaddisznókockákat. Egy nagyobb edényben pároljuk meg az előzőleg mixerben felaprított zöldségeket, majd adjuk hozzá a húskockákat, keverjük össze, öntsük fel borral.
Hagyjuk elpárologni a bor jelentős részét, majd fűszerezzük paradicsompürével, mustárral, szilvalekvárral, paprikával, fél kávéskanál borssal, szerecsendióval, 10 borókabogyóval, 3-4 babérlevéllel és egy kiskanál majoránnával. Ne felejtsük el megsózni.
Lassú tűzön főzzük két órán át, közben folyamatosan adagoljunk hozzá vizet (vagy húsalaplevet), hogy a hús mindig legyen folyadékban.
Amikor a hús megpuhult, adunk hozzá 70 gramm fekete áfonyát, és főzzük össze pár percig, kicsit sűrítsük be a ragut. A maradék áfonyát tálaláskor, díszítésként használhatjuk fel.
A gnocchihoz a burgonyát főzzük, majd hámozzuk meg és törjük össze. A többi hozzávalóval gyúrjuk tésztává. Formázzuk a tésztát mutatóujj átmérőjű rudakra, és vágjuk fel kétcentis darabokra. Sós vízben főzzük őket, amíg fel nem jönnek a víz felszínére.
Tálaljuk a vaddisznóragu mellé.
vaddisznócomb , vöröshagyma , fokhagyma , sárgarépa , mustár , petrezselyemgyökér , paradicsompüré , száraz vörösbor , szilvalekvár , fűszerpaprika , fekete áfonya , szerecsendió , burgonya , liszt , tojás , fahéj , babérlevél , borókabogyó , majoranna