Receptek

Savanyú kacsazúza zöld fűszeres tarhonyával

Jahni László receptje

2020. május 2.
  • 1,2 kg kacsazúza
  • 2 l alaplé
  • ízesítő csokor: póréhagyma,
  • babérlevél, kakukkfű, egész bors, fokhagyma
  • 2 dkg kacsazsír
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 dl fehérbor
  • 50 g mustár
  • citromlé (ecet)
  • 4 dkg tejföl
  • 2 dkg vaj
  • 20 dkg tarhonya
  • friss zöld fűszernövények
  • só, bors
  • petrezselyemzöld, snidling
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű
A zúzákat alaposan megtisztítjuk. Az alaplevet felforraljuk, beletesszük a fűszercsokrot, a zúzát, sóval ízesítjük, majd forráspont alatti hőmérsékleten puhára főzzük (abáljuk). Ha megpuhult, a hagymát megpirítjuk kacsazsíron, felöntjük fehérborral, a bort elfőzzük, majd ízesítjük mustárral, citromlével, vagy akár ecettel is. Hozzáöntjük a zúza abálólevét, és alaposan beforraljuk. Rászűrjük a zúzákra, összeforraljuk, dúsítjuk tejföllel és hideg vajdarabokkal. Közben a tarhonyát sós vízben puhára főzzük, leszűrjük és hozzákeverünk kicsit a zúza szaftjából. Ízesítjük friss zöld növényekkel (petrezselyem, snidling, zsálya, turbolya, tárkony stb.). Tányérba rendezzük, közepére halmozzuk a zúzákat és friss zöldekkel díszítjük.


friss zöld fűszernövények , sóbors , tarhonya , mustár , vöröshagyma , fehérbor , kakukkfű , babérlevél , kacsazsír , alaplé , póréhagyma , kacsazúza

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra