Receptek

Bőrén sütött fogasfilé tejszínes-parajos házi széles metélttel

Hronyecz István receptje

2020. július 22.
  • 1,5 kg fogas filézve, 20 dkg-os filékre szelve
  • 40 dkg széles metélt
  • 1 dl extra szűz olívaolaj
  • 2 dl tejszín
  • 4 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 dl fokhagymás olaj a sütéshez
  • 40 dkg paraj
  • 20 dkg koktélparadicsom
  • rozmaring, citromfű, koriander

ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű
A fogasfiléket a bőrös felüknél kicsit beirdaljuk, jól bekenjük az olívaolajos zöldfűszerkeverékkel és két órát pácoljuk.

Közben a parajleveleket olívaolajon megfonnyasztjuk a koktélparadicsomokkal, felengedjük tejszínnel, sóval, borssal és frissen reszelt fokhagymával fűszerezzük. Beleforgatjuk a kifőzött széles metéltet.

A fogast bőrös felével kisütjük a fokhagymás olajon. A parajos tésztát a tányér közepére tálaljuk, ráhelyezzük a fogasfilét, parajlevéllel, citrommal díszítjük.


paraj , fogasfilé , széles metélt , olívaolaj , tejszín , fokhagyma , koktélparadicsom , rozmaring , citrom , koriander

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra