Receptek

Rántott libazúza sütőtökös tésztával

Kerekes Sándor receptje

2021. november 15.

Zúza
Hozzávalók:

  • 8 db libazúza
  • libazsír
  • 1 fej fokhagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2-3 szál friss kakukkfű
  • 2 db babérlevél

A panírhoz:

  • 10-15 dkg liszt
  • 3 db tojás
  • 10 dkg panko morzsa

Tészta
Hozzávalók:

  • 40 dkg tagliatelle (vagy valamilyen szélesmetélt)
  • 1 db közepes kanadai sütőtök
  • só, bors
  • 1 ek olaj
  • 2-3 dl libaleves (vagy alaplé)
  • 3-4 levél zsálya
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Közepesen nehéz

Zúza elkészítése:
A megtisztított zúzát egy lábasban feltöltjük annyi libazsírral, amennyi ellepi. Az ízesítőkkel együtt gyöngyözve konfitáljuk puhára nagyjából két óra alatt.

A zsírt leszűrjük, félretesszük: később sokféle ételhez felhasználhatjuk, de a zúza sütéséhez is.


A zúzákat bepanírozzuk, majd forró zsiradékban ropogósra sütjük. Tálaljuk a sütőtökös tésztával, a tetejét hintsük meg sóval és borssal.

Tészta elkészítése:
A sütőtök keskeny fejrészét levágjuk, megtisztítjuk, 1 centis kockákra vágjuk – egy családnak kb. kétmaréknyit számoljunk, ez pont kijön egy közepes tökből. Az alsó részét kettévágjuk, a magokat kikaparjuk,

majd 180-200 °C-ra melegített sütőben puhára sütjük.


A tökhúst kikaparjuk, majd libalevessel (vagy alaplével) hígítjuk, sóval, frissen őrölt borssal ízesítjük. A kis kockákra vágott tököt serpenyőben kevés olajon, magas hőfokon megpirítjuk.

Hozzáadjuk a kifőzött, leszűrt tésztát, ezzel együtt összepirítjuk, majd összeforgatjuk a tökös mártással, végül friss zsályával fűszerezzük.


libazúza , libazsír , fokhagyma , vöröshagyma , kakukkfű , babérlevél , tagliatelle tészta , zsálya , alaplé , panko morzsa , liszt , tojás , kanadai sütőtök

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra