A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Juvarlakia – citromos húsgombócleves

Bereznay Tamás receptje

2018. augusztus 9.
  • 40 dkg darált sertéshús
  • 5 dkg rizs
  • 2 csokor petrezselyem
  • só, bors
  • 2 dl joghurt
  • 2 db tojássárgája
  • 1 db citrom leve
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Közepesen nehéz
A darált húst összekeverjük a rizzsel, egy csokor finomra vágott petrezselyemmel, sózzuk, borsozzuk. Nagyjából három liter vizet felforralunk kevés sóval, fél deci olívaolajjal, és belefőzzük a húsból készített apró gombócokat. 20 perc főzés után beleöntjük a tojássárgájával elkevert joghurtot, és egyből lehúzzuk a tűzről. Ízesítjük citromlével és megszórjuk egy csokor finomra vágott petrezselyemmel.


citrom , joghurt , darált sertéshús , petrezselyem , rizs , tojás

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra