Nagyházi Szilvia receptje
2024. szeptember 24.10 dkg liszt
10 dkg szeletelt/durvára tört pirított mandula (jó, ha rajta marad a barna papírhéj, nem kell blansírozni)
10 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
10 dkg vaj
1 tojás
1 narancs reszelt héja, vagy 8-10 csepp jó minőségű narancshéj-illóolaj
5 dkg étcsoki
csipet só
A csokoládét felaprítjuk. A lisztet összekeverjük a sóval, a cukorral, a vaníliás cukorral és a pirított/szeletelt mandulával. A tojást felverjük, a lisztes keverékhez adjuk, hozzáadjuk a vajat, csokidarabokat, narancshéjat és összekeverjük, 5 cm-es hengerré formázzuk és fóliába csomagolva alaposan lehűtjük. A hengerből 4-5 mm vastag korongokat vágunk, sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, sütőben 160 fokon, 10-12 perc alatt megsütjük.
keksz , mandulás-mogyorós , mandula , mogyoró