Receptek

Mennyei mandulás-mogyorós keksz

Nagyházi Szilvia receptje

2024. szeptember 24.

10 dkg liszt


10 dkg szeletelt/durvára tört pirított mandula (jó, ha rajta marad a barna papírhéj, nem kell blansírozni)


10 dkg cukor


1 csomag vaníliás cukor


10 dkg vaj


1 tojás


1 narancs reszelt héja, vagy 8-10 csepp jó minőségű narancshéj-­illóolaj


5 dkg étcsoki


csipet só




ADAG: 1 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű

A csokoládét felaprítjuk. A lisztet összekeverjük a sóval, a cukorral, a va­níliás cukorral és a pirított/szeletelt mandulával. A tojást felverjük, a lisztes keverékhez adjuk, hozzáadjuk a vajat, csokidarabokat, narancshéjat és összekeverjük, 5 cm-es hengerré formázzuk és fóliába csomagolva alaposan lehűtjük. A hengerből 4-5 mm vastag korongokat vágunk, sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, sütőben 160 fokon, 10-12 perc alatt megsütjük.

keksz , mandulás-mogyorós , mandula , mogyoró

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra