Pillók Attila receptje
2020. augusztus 6.- 20 dkg cukor
- 20 dkg mangópüré
- 400 g tejszín
- 50 g mandulaliszt
- 30 g keserű kakaó
- 7,5 g lapzselatin beáztatva, kinyomkodva
- 2 g agar vagy lapzselatin
- 4 db réteslap
- 1/2 db vaníliarúd
- kristálycukor friss vaníliával elkeverve
A tejszínt felfőzzük a vaníliával, cukorral, tűzről levéve hozzákeverjük a lapzselatint, drótszűrőn átszűrjük. Háromfelé osztjuk, és az egyik részt mandulaliszttel, a másikat pedig kakaóval keverjük össze.
Rétegenként kidermesztve töltjük egymásra, alulra kerül a mandulalisztes, majd a kakaós és legvégül a sima réteg következik.
A mangópürét forraljuk fel, és keverjük el benne a 2 gramm agart, majd hűtsük szobahőmérsékletűre.
TÁLALÁS:
A panna cotta tetejét bevonjuk a mangópürével, kókuszfagylalttal és rétesropogóssal tálaljuk.
mangópüré , tejszín , mandulaliszt , keserű kakaó , lapzselatin , réteslap , vaníliarúd