Varju Viktor és Domján Richárd receptje
2020. július 28.CSIRKETEKERCS
HOZZÁVALÓK:
- 3 db csirkecomb
- 60 dkg csirkemellfilé
- 100 ml tejszín
- só, bors
TORMAHAB
HOZZÁVALÓK:
- 150 ml tej
- 50 ml tejszín
- 50 g friss reszelt torma
- 40 g tojássárgája (2 tojás)
- só, bors, cukor
A csirkecomb bőrét lehúzzuk és ropogósra kisütjük, a combokat kicsontozzuk.
TORMAHAB ELKÉSZÍTÉSE:
A tej és tejszín keverékébe áztatjuk egy éjszakára a lereszelt tormát, majd gőz fölött beledolgozzuk a tojások sárgáját, hogy a sűrítő hatását kifejthesse (83 °C-on), és az egészet szűrjük.
torma , csirkemellfilé , csirkecomb , tejszín , tej , tojás