A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Sertésszűz paprikamártással és erdei gombákkal

Tivadar György receptje

2018. június 1.
  • 1 kg sertésszűz
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 2 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 db paprika
  • 1 db paradicsom
  • 1 ek fűszerpaprika
  • 1 ek sertészsír
  • 15 dkg barna csiperke
  • 15 dkg kucsmagomba
  • 15 dkg tövisaljagomba
  • só, bors
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű
A sertészsíron a szalonnával pörköltalapot készítünk, majd átturmixoljuk. Az elkészült pörköltalapban a gombákat puhára pároljuk. A sertésszüzet lehártyázzuk, sózzuk, borsozzuk, majd felhevített serpenyőben egyenletesen körbekérgezzük. Ezután 180 °C-os sütőben 10-12 perc alatt készre sütjük.


tövisaljagomba , csiperke , szalonna , kucsmagomba , fűszerpaprika , sertésszűz , sertés , barna csiperke , zsír , paprika , paradicsom , fokhagyma , vöröshagyma , füstölt szalonna

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra