Fülöp Zoltán receptje
2020. április 8.Paprikás alap
Hozzávalók:
- 10 dkg füstölt szalonna
- 20 dkg vöröshagyma
- 10 dkg tv paprika
- 10 dkg paradicsom
- 50 g fűszerpaprika
- 15 g só
- 3 g frissen őrölt fekete bors
- 5 dl zöldségalaplé
- 2 dl tejföl
- 10 dkg liszt
Pirított erdei gombák
Hozzávalók:
- 10-10 dkg ördögszekér, barna csiperke, laska és shiitake gomba
- 25 ml étolaj
- 5 g só
- 1 g bors
Specli
Hozzávalók:
- 30 dkg liszt
- 30 dkg tejföl
- 3 db tojás
- 10 g só
A füstölt szalonna zsírján megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát, a felszeletelt tv paprikát, beletesszük a paradicsomot, majd sózzuk, borsozzuk. Hozzáadjuk a fűszerpaprikát és felöntjük 5 dl zöldségalaplével. Miután összeforrt, leturmixoljuk és behabarjuk: ehhez a tejfölt, a lisztet és a forró alaplevet hőkiegyenlítéssel csomómentesre keverjük, majd a paprikás alaphoz adjuk és összeforraljuk.
Pirított erdei gombák elkészítése:
A megtisztított gombákat felszeleteljük, a felhevített olajon lepirítjuk, majd sózzuk, borsozzuk.
Specli elkészítése:
A tejfölt, lisztet, tojást és a sót csomómentesre keverjük, majd forrásban lévő vízbe szaggatjuk. A forró paprikamártással és a pirított erdei gombákkal tálaljuk.
laska gomba , olaj , shiitake gomba , barna csiperke , liszt , zöldségalaplé , tejföl , bors , só , fűszerpaprika , paradicsom , tv paprika , vöröshagyma , füstölt szalonna