A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Fonott kalács

Nábelek Zsófia receptje

2019. április 18.
  • 250 g tej
  • 350 g liszt
  • 12 g élesztő
  • 3 ek cukor
  • 1 db tojás
  • 1 kk só
  • 30 g olvasztott vaj
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű
1 dl langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt egy csipet cukorral. A lisztet, a sót, a cukrot, a vajat és a maradék tejet összedolgozzuk, majd hozzáadjuk a felfuttatott élesztős tejet.

A tésztát teljesen simára dagasztjuk, amíg leválik az edény faláról. Lisztes tálban letakarva 1 órát kelesztjük.

A tésztát négy egyenlő részre osztjuk, kétcentis rudakat sodrunk belőle. A négy rudat az egyik végüknél összecsípjük, majd fonni kezdjük bal oldalról: az egyik rudat bújtatjuk jobbra lent, fent, majd újra lent. Mikor a végére értünk, újra megfogjuk a bal szélső rudat, és így haladunk végig, amíg a tészta tart.

A kalácsot egy felvert tojással lekenjük, majd 180 °C-ra előmelegített sütőben 35-40 percig sütjük.


cukor , vaj , élesztő , tojás , liszt , tej

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra