Receptek

Eper, spárga, sült saláta, pisztráng

Gálicz István receptje

2024. május 31.
  • 2 tk fehér balzsamecet
  • 1 tk dióolaj
  • 1 csipet METRO CHEF himalája só
  • 1 csipet cukor
  • 250 g METRO CHEF eper megmosva, negyedelve
  • 1 csomag METRO CHEF fehér spárga megpucolva, hámozóval szeletekre gyalulva
  • 600 g pisztrángfilé bőr nélkül, kiszálkázva
  • 2 db szívsaláta megmosva, hosszában félbevágva
  • 1 ek szőlőmagolaj
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű


A fehér balzsamecetből dióolajjal, sóval, cukorral és kevés vízzel tömény vinaigrette-et keverünk. Összeforgatjuk az eprekkel és a spárgával, majd pár órán át hűtőben érleljük, 30 percenként átforgatjuk.


Egy felforrósított serpenyőbe sütőpapírt terítünk, és ráfektetjük a pisztrángfiléket azzal az oldalukkal, ahonnan a bőrt lehúztuk. Amikor szinte teljesen átsült, papírral együtt kicsúsztatjuk pihentetni egy tányérra. A még forró serpenyőben szőlőmagolajat hevítünk, majd a vágási felületükkel lefelé megpirítjuk a salátákat.


Tálaláskor a salátát és a halfiléket megsózzuk, a marinált spárga-eper salátáról lecsöpögtetjük az öntetet.

saláta , eper , pisztráng

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra

További receptek

Kapcsolódó cikkek