Tóth Dávid, a noszvaji Nomád Hotel receptje
2024. november 15.2 db libamell
300 g rizottórizs
50 g salotta
50 g csiperke
50 g sárgarépa
50 g angol zeller 1
50 ml olaszrizling bor
300 ml szárnyasalaplé
100 g hízott libamáj
50 g vaj
50 g gombapép
kakukkfű
petrezselyem
olívaolaj
só, bors
Az apróra vágott zöldségeket olívaolajon hirtelen megpirítjuk, hozzáadjuk a rizottórizst, felöntjük fehérborral, lassan elpárologtatjuk a bort, és felöntjük alaplével. A rizottót apróra vágott libamájjal, vajjal és gombapéppel krémesítjük, majd hozzáadjuk a zöldfűszereket.
A libamelleket beírdaljuk, sóval, borssal fűszerezzük és 20 percig állni hagyjuk. Bőrével lefelé serpenyőbe tesszük, ropogósra sütjük, majd megfordítjuk és a másik oldalát is átsütjük. Ezután 160 fokos sütőben 6 perc alatt készre sütjük, majd felszeleteljük.