Receptek

„Ludaskása” libamellel

Tóth Dávid, a noszvaji Nomád Hotel receptje

2024. november 15.

2 db libamell

300 g rizottórizs

50 g salotta

50 g csiperke

50 g sárgarépa

50 g angol zeller 1

50 ml olaszrizling bor

300 ml szárnyasalaplé

100 g hízott libamáj

50 g vaj

50 g gombapép

kakukkfű

petrezselyem

olívaolaj

só, bors







ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Közepesen nehéz

Az apróra vágott zöldségeket olívaolajon hirtelen megpirítjuk, hozzáadjuk a rizottórizst, felöntjük fehérborral, lassan elpárologtatjuk a bort, és felöntjük alaplével. A rizottót apróra vágott libamájjal, vajjal és gombapéppel krémesítjük, majd hozzáadjuk a zöldfűszereket.

A libamelleket beírdaljuk, sóval, borssal fűszerezzük és 20 percig állni hagyjuk. Bőrével lefelé serpenyőbe tesszük, ropogósra sütjük, majd megfordítjuk és a másik oldalát is átsütjük. Ezután 160 fokos sütőben 6 perc alatt készre sütjük, majd felszeleteljük.



liba , ludaskása

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra

További receptek

Kapcsolódó cikkek