Tóth Dávid a Nomád by Trakta séfjének receptje
2023. november 11.Hozzávalók:
200 g hízott libamáj
50 g libazsír
Maldon só
durva bors
Szilvacsatni
Hozzávalók:
500 g friss szilva
100 g salottahagyma
70 g barna cukor
70 ml balzsamecet
70 ml Worcester-szósz
1 tk ras el hanout fűszerkeverék
só
Elkészítése:
A libamájat másfél centi vastagra vágjuk, sűrűn beirdaljuk és serpenyőben hirtelen aranybarnára sütjük. Tálaláskor Maldon sóval és durva borssal ízesítjük.
Szilvacsatni elkészítése:
A hagymát karamellizálljuk, majd hozzáadjuk a szilvát és a fűszereket. Lassan krémesre karamellizáljuk a csatnit. Fonott kaláccsal kínáljuk.
libamáj , Márton-nap , liba