Hírek

Magyar Konyha

2024. október 1.

Hiánypótló könyv született. Összefésültük a szerintünk legjobb hazai termelőket.

Az orvostudományon belül egyre nagyobb figyelmet kap a táplálkozás, és az ehhez kapcsolódó fontosabb üzene­tek szerencsére mind több emberhez jutnak el. Az irányzat legismertebb képviselői nem győzik hangsúlyozni, hogy étkezésünk befolyásolja a bélflóránk összetételét, a népbeteg­ségekért pedig a baktériumflóra felbomlása felelős. Nem mindegy tehát, mit eszünk, és nem mindegy az sem, mit eszik az az állat, amelynek húsát vagy tejét elfogyasztjuk.




Könyvünk szereplői többnyire már mind felvonultak a Magyar Konyha magazin hasábjain. Jártunk náluk, megismertük hitvallásukat, a saját szemünkkel győződtünk meg termékeik minőségéről, az előállítás körülményeiről. Ők azok, akik visszaadják az élelmiszerekbe vetett hitünket, mert nemcsak megtermelik, de fel is dolgozzák az alapanyagokat, adalékanyagoktól és tartósítószerektől mentes árut kínálnak, és portájuk bárki előtt nyitva áll. Aki a finomságokért nem tud helybe menni, sok esetben megveheti a termelők webshopjából, vagy megtalálja az egyre sokasodó termelői piacok valamelyikén, sőt, kosárközösségek is gondoskodnak a házhozszállításról.




Kiadványunk az alapanyagokon túl – hitünk szerint – a főzéshez is kedvet csinál, a sikerekhez márpedig kell a jó alapanyag. Gundel Károly is tudta ezt, örökbecsű mondata e kis könyv mottója:



Jó minőségű alapanyagból könnyű rosszat főzni, de rosszból sohasem lehet jót.



Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra

Kapcsolódó cikkek