A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Ludaskása

Rosenstein Tibor receptje

2012. november 9.
  • 1 kg libaaprólék (szárnytő, zúza, szív, nyak, láb)
  • 1/2 kg libamell húsa
  • 50 dkg rizs
  • 1 fej hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 10 dkg libazsír
  • 20 dkg vegyes zöldség (sárgarépa, gyökér, zeller)
  • 10 dkg sampinyongomba
  • majoránna, só, bors, gyömbér
ADAG: 5 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Időigényes
A megtisztított libaaprólékot és a mellehúsát nagyobb darabokra vágjuk. Mélyebb lábosban 5 dkg zsíron finomra vágott hagymát, zúzott fokhagymát pirítunk, hozzátesszük az aprólékot és a mellehúsát, felöntjük vízzel, sózzuk, borsozzuk, majoránnát és reszelt gyömbért teszünk bele.

Fedővel letakarjuk, és félpuhára pároljuk. Hozzáadjuk a kisujjnyi vastagra vágott zöldséget, a szeletelt gombát, és fedő alatt még tovább főzzük.

Egy serpenyőben 5 dkg zsíron megforrósítjuk a rizst, majd hozzátesszük a libaraguhoz, és annyi vízzel öntjük fel, hogy megfőjön benne a rizs. Ha felforrt, tovább ízesítjük, és fedő alatt forró sütőben készre pároljuk.

Ha gazdagítani akarjuk ételünket, egy kevés libamájjal megtehetjük, amit a rizzsel egy időben adunk hozzá és együtt sütjük meg.


liba , gyömbér , , bors , majoranna , libaaprólék , fokhagyma , rizs , libemell , vöröshagyma , libazsír , sárgarépa , gyökér , zeller , sampinyongomba

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra