Receptek

Füstölt libamell

Mautner Zsófia receptje

2021. november 7.
  • 200 g füstölt libamell
  • 150 g cékla
  • 150 g sárga cékla
  • 150 g cirmos cékla
  • 200 g kanadai sütőtök tisztítva
  • 1 db gránátalma
  • 50 g hámozott dió
  • 100 g salátamix
  • tengeri só

VINAIGRETTE
HOZZÁVALÓK:

  • 1 ek fehér balzsamecet
  • 2 szál kakukkfű
  • 1 ek méz
  • 100 ml extraszűz olívaolaj
  • gránátalmaszirup
  • dukkah fűszerkeverék
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Közepesen nehéz

A céklákat megmossuk, majd egyesével nagy szemű tengeri sóval alufóliába csomagoljuk. Mellérakjuk az egyben hagyott sütőtököt, és 160 °C-on puhára sütjük, majd megtisztítjuk.

Figyeljünk arra, hogy a sütőtök előbb megpuhul.


A diót 200 °C-on sütőben 8-10 perc alatt arany barnára pirítjuk, és még melegen, konyharuhába tekerve addig dörzsöljük, amíg lejön a héja.

A vinaigrette-hez összekeverjük a hozzávalókat, és a tálaláshoz a céklagerezdeket, a sütőtökkockákat a dióval és a gránátalmamagokkal, valamint a salátamixszel a vinaigrette-hez keverjük, majd rátesszük a füstölt libamellszeleteket.




füstölt libamell , cékla , sütőtök , dió , gránátalma , salátamix , balzsamecet , kakukkfű , méz , olívaolaj , dukkah fűszerkeverék , gránátalmaszirup

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra