Mautner Zsófia receptje
2021. november 7.- 200 g füstölt libamell
- 150 g cékla
- 150 g sárga cékla
- 150 g cirmos cékla
- 200 g kanadai sütőtök tisztítva
- 1 db gránátalma
- 50 g hámozott dió
- 100 g salátamix
- tengeri só
VINAIGRETTE
HOZZÁVALÓK:
- 1 ek fehér balzsamecet
- 2 szál kakukkfű
- 1 ek méz
- 100 ml extraszűz olívaolaj
- gránátalmaszirup
- dukkah fűszerkeverék
A céklákat megmossuk, majd egyesével nagy szemű tengeri sóval alufóliába csomagoljuk. Mellérakjuk az egyben hagyott sütőtököt, és 160 °C-on puhára sütjük, majd megtisztítjuk.
A diót 200 °C-on sütőben 8-10 perc alatt arany barnára pirítjuk, és még melegen, konyharuhába tekerve addig dörzsöljük, amíg lejön a héja.
A vinaigrette-hez összekeverjük a hozzávalókat, és a tálaláshoz a céklagerezdeket, a sütőtökkockákat a dióval és a gránátalmamagokkal, valamint a salátamixszel a vinaigrette-hez keverjük, majd rátesszük a füstölt libamellszeleteket.
füstölt libamell , cékla , sütőtök , dió , gránátalma , salátamix , balzsamecet , kakukkfű , méz , olívaolaj , dukkah fűszerkeverék , gránátalmaszirup