Segal Viktor receptje
2018. március 2.LEVES
HOZZÁVALÓK:
- 1 kg érett datolyaszilva
- 1/2 db zöld citrom leve
- 1/2 rúd vanília kimagozva
A DÍSZÍTÉS
HOZZÁVALÓK:
- 1 ek aszalt meggy
- 3-4 szál nyers rizstészta
LEVES ELKÉSZÍTÉSE:
A gyümölcsöt meghámozzuk és felkockázzuk, majd a citromlével leturmixoljuk a feldarabolt datolyaszilvát. Ha a gyümölcspép állaga úgy kívánná, kevés vizet is adhatunk hozzá.
A DÍSZÍTÉS ELKÉSZÍTÉSE:
A rizstésztaszálakat nem túl forró (kb. 170 °C-os) olajban néhány másodperc alatt kisütjük, és tálaláskor az aszalt meggyel együtt a leves tetejére helyezzük.
rizstészta , aszalt meggy , datolyaszilva , citrom , vanília