Nábelek Zsófia receptje
2021. február 17.- 200 g sobatészta
- 3 ek szezámolaj
- 2 ek szójaszósz
- 1 db citrom
- 1 ujjnyi gyömbér
- 2 szál újhagyma
- 30 g szezámmag
- 1 csili (ízlés szerinti erősségű)
- 1 csokor koriander
- só
A sobatésztát sós, forró vízben 4-5 percig főzzük. Leszűrjük, összekeverjük 2 ek szezámolajjal, és félretesszük hűlni (akár hűtőszekrénybe is tehetjük).
Összeállítjuk a szószt: a gyömbért lereszeljük, hozzáadjuk a szójaszószt, a citrom kifacsart levét,
az aprított csilit, a feldarabolt újhagymát, a maradék szezámolajat és az előzőleg száraz serpenyőben lepirított szezámmagot. Az egészet a tésztához adjuk, alaposan átkeverjük, majd friss korianderrel megszórva tálaljuk.
sobatészta , szezámolaj , szójaszósz , citrom , szezámmag , gyömbér , újhagyma , csili , koriander