Kalla Kálmán receptje
2020. október 20.- 200 g libamáj, 4 szeletben
- 500 g libaaprólék
- 1 közepes fej hagyma, apróra vágva
- 50 g sárgarépa, kockára vágva
- 50 g zeller kockára vágva
- 50 g zöldborsó
- 50 g gomba
- 1 csomag petrezselyemzöldje apróra vágva
- 3 ek libazsír
- só, frissen őrölt bors
- 1 csésze pirított hajdina
Egy kis lábosban, két kanál libazsíron megpirítjuk a hagymát, ráöntünk egy csésze vizet, és beletesszük a feldarabolt aprólékot. Sóval, borssal ízesítjük, és fedő alatt félpuhára pároljuk. Hozzáadjuk a sárgarépát és a zellert, majd puhára pároljuk.
Kis lábosban, egy kanál libazsíron megpirítjuk a hajdinát, hozzáöntünk két csésze vizet, sóval ízesítjük, felforraljuk, majd fedő alatt gyenge lángon főzzük készre, kb. 20 perc alatt.
Félidőben beletesszük a gombát és a zöldborsót.
Az elkészült hajdinát összekeverjük a puhára párolt libaaprólékkal és a petrezselyemmel, majd 10 percig fedő alatt tartjuk.
A sóval, borssal ízesített libamájszeleteket forró teflonserpenyőben megsütjük.
TÁLALÁS:
A ludas hajdinakását elosztjuk a tányérokra, tetejére helyezzük a libamájszeleteket, ropogósra sült petrezselyemmel díszíthetjük.
libaaprólék , libamáj , hagyma , zeller , sárgarépa , zöldborsó , libazsír , gomba , petrezselyemzöld , hajdina