Kalla Kálmán receptje
2020. július 21.- 30 dkg vargányagomba megtisztítva, félbevágva
- 2 db közepes őszibarack
- 80 g vaj
- 2 ek borjúglace (hússzaft)
- 1 tk cukor
- só, frissen őrölt bors
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű
Egy nagy serpenyőt felmelegítünk, és beleszórjuk a cukrot. Amikor a cukor karamellizálódott, beletesszük a vaj felét és a negyedekbe vágott, hámozott őszibarackokat.
Hirtelen megpirítjuk a barackok minden oldalát, majd kivesszük a serpenyőből és tálra tesszük.
A serpenyőbe tesszük a vaj másik felét és a félbevágott vargányagombákat. Megpirítjuk a gombákat is, és a pirítás végén sóval, borssal és a hússzafttal ízesítjük.
A gombákhoz tesszük a sült barackokat, és összeforraljuk a tál alján összegyűlt szafttal. Egyet forr, és már tálalhatjuk is.

őszibarack , vaj , vargányagomba , borjúglace