Receptek

Karfiolkrémleves, folyamirák-hús, salsa verde

Bicsár Attila receptje

2020. július 21.
  • 1 fej karfiol rózsáira szedve
  • 200 g folyamirák-hús
  • 50 g vaj
  • só, curry, kurkuma

SALSA VERDE
HOZZÁVALÓK:

  • 1 db zöld színű paprika
  • 1/2 db kígyóuborka pucolva, magozva
  • 1 ek kis szemű kapribogyó
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 1 gerezd fokhagyma reszelve
  • 5 szál petrezselyemzöld aprítva
  • 100 ml olívaolaj
  • só, bors
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű

A karfiolrózsákat sózott vízben puhára főzzük. Leszűrjük, a főzővizet félretesszük. A karfiolt vajjal, curryvel, kurkumával alaposan összeturmixoljuk. Annyi vizet adunk hozzá, hogy krémleves állagot kapjunk. Ha szükséges, sózzuk.

Salsa verde elkészítése:
A paprika héját megégetjük egy „bruléepisztoly” segítségével. Befóliázzuk, pihentetjük, majd lehúzzuk róla a vékony héját. Eltávolítjuk a magházat, az ereket, és apró kockákra vágjuk. Az uborkát szintén apró kockákra vágjuk, hozzáadjuk a paprikához a többi hozzávalóval együtt.


karfiol , folyamirák-hús , curry , vaj , kurkuma , zöld színű paprika , kígyóuborka , kapribogyó , citrom héja , petrezselyemzöld , fokhagyma , olívaolaj

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra