Bicsár Attila receptje
2020. július 21.- 1 fej karfiol rózsáira szedve
- 200 g folyamirák-hús
- 50 g vaj
- só, curry, kurkuma
SALSA VERDE
HOZZÁVALÓK:
- 1 db zöld színű paprika
- 1/2 db kígyóuborka pucolva, magozva
- 1 ek kis szemű kapribogyó
- 1 db citrom reszelt héja
- 1 gerezd fokhagyma reszelve
- 5 szál petrezselyemzöld aprítva
- 100 ml olívaolaj
- só, bors
A karfiolrózsákat sózott vízben puhára főzzük. Leszűrjük, a főzővizet félretesszük. A karfiolt vajjal, curryvel, kurkumával alaposan összeturmixoljuk. Annyi vizet adunk hozzá, hogy krémleves állagot kapjunk. Ha szükséges, sózzuk.
A paprika héját megégetjük egy „bruléepisztoly” segítségével. Befóliázzuk, pihentetjük, majd lehúzzuk róla a vékony héját. Eltávolítjuk a magházat, az ereket, és apró kockákra vágjuk. Az uborkát szintén apró kockákra vágjuk, hozzáadjuk a paprikához a többi hozzávalóval együtt.
karfiol , folyamirák-hús , curry , vaj , kurkuma , zöld színű paprika , kígyóuborka , kapribogyó , citrom héja , petrezselyemzöld , fokhagyma , olívaolaj