Tóth Péter agronómus receptje
2019. július 17.PARADICSOMMÁRTÁS
HOZZÁVALÓK:
- 1,5 kg paradicsom
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 kis fej vöröshagyma
- 1 db kicsi zeller levelével együtt
- 1 kis db gyömbér
- 2 ek paradicsompüré
- 2 ek olívaolaj
2 dl húsleves
TÖLTÖTT PAPRIKÁK
HOZZÁVALÓK:
- 50 dkg darált hús
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 kis fej vöröshagyma
- 5 dkg füstölt zsírszalonna
- 1 db tojás
- 10 dkg rizs
- 10 dkg fehér kenyér
- 1/2 dl tejszín
- 8 db paprika
- só, bors ízlés szerint
Az olajon a paradicsompürét átpirítjuk, majd hozzáadjuk a leforrázott, meghámozott, kockára vágott paradicsomokat. Felforraljuk, és belerakunk 1 fej vöröshagymát, 1 gerezd fokhagymát és a megtisztított zellert. Hozzáöntjük a 2 dl húslevest.
A szalonnát, 1 gerezd fokhagymát és 1 fej vöröshagymát vágjunk össze, pirítsuk le. A kenyeret a tejszínnel áztassuk be. A rizst félig főzzük meg, hűtsük le és keverjük össze a darált hússal. Ehhez hozzáadjuk a lepirított hagymát, tojást, sót és a borsot, majd betöltjük a paprikákba. Helyezzük bele a paradicsommártásba. Fedjük le és tegyük a sütőbe 160 °C-on kb. fél órára (a paprikák méretétől függően).
paprika , paradicsom , darált hús , zeller , gyömbér , rizs , húsalaplé , olívaolaj , vöröshagyma , fokhagyma , zsírszalonna , tojás