A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Töltött paprika

Tóth Péter agronómus receptje

2019. július 17.

PARADICSOMMÁRTÁS
HOZZÁVALÓK:

  • 1,5 kg paradicsom
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 1 db kicsi zeller levelével együtt
  • 1 kis db gyömbér
  • 2 ek paradicsompüré
  • 2 ek olívaolaj
    2 dl húsleves

TÖLTÖTT PAPRIKÁK
HOZZÁVALÓK:

  • 50 dkg darált hús
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 5 dkg füstölt zsírszalonna
  • 1 db tojás
  • 10 dkg rizs
  • 10 dkg fehér kenyér
  • 1/2 dl tejszín
  • 8 db paprika
  • só, bors ízlés szerint


ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű
Paradicsommártás elkészítése:
Az olajon a paradicsompürét átpirítjuk, majd hozzáadjuk a leforrázott, meghámozott, kockára vágott paradicsomokat. Felforraljuk, és belerakunk 1 fej vöröshagymát, 1 gerezd fokhagymát és a megtisztított zellert. Hozzáöntjük a 2 dl húslevest.

Töltött paprikák elkészítése:
A szalonnát, 1 gerezd fokhagymát és 1 fej vöröshagymát vágjunk össze, pirítsuk le. A kenyeret a tejszínnel áztassuk be. A rizst félig főzzük meg, hűtsük le és keverjük össze a darált hússal. Ehhez hozzáadjuk a lepirított hagymát, tojást, sót és a borsot, majd betöltjük a paprikákba. Helyezzük bele a paradicsommártásba. Fedjük le és tegyük a sütőbe 160 °C-on kb. fél órára (a paprikák méretétől függően).


paprika , paradicsom , darált hús , zeller , gyömbér , rizs , húsalaplé , olívaolaj , vöröshagyma , fokhagyma , zsírszalonna , tojás

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra