Pohner Ádám receptje
2021. június 21.Sült káposzta
Hozzávalók:
- 1 db káposzta
- 5 g tárkony
- 10 g petrezselyem
- 10 g gyömbér
- 1 db citromnád
- olívaolaj
- 1 db citrom
- só
Sült paprikakrém
Hozzávalók:
- 5 db kápia paprika
- 1 db paradicsom
- 1 db vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 50 g vaj
- só, balzsamecet
- olívaolaj
Sült fokhagyma
Hozzávalók:
- 2 fej fokhagyma
- durva szemű só
- olívaolaj
Sült káposzta elkészítése:
A káposztát egészben megsütjük 2 óra alatt, 180 °C-os sütőben, majd kicsit hagyjuk kihűlni. Szeletekre vágjuk úgy, hogy a torzsája összefogja a káposztát. A fűszereket leveleikre szedjük, a gyömbért és a citromnádat összevágjuk nagyon finomra, a citromot megpucoljuk és gerezdeket vágunk ki belőle úgy, hogy ne legyen benne a héja.
Sült paprikakrém elkészítése:
A paprikákat megsütjük 180 °C-os sütőben 30 perc alatt, majd lefóliázzuk és hagyjuk kihűlni. Lehúzzuk a bőrüket, kimagozzuk. Kevés olajon megpirítjuk a vöröshagymát és fokhagymát, hozzáadjuk a hámozott paradicsomot és a paprikát, és lassan összepároljuk. Finomra turmixoljuk, vajjal gazdagítjuk, majd ízesítjük sóval, balzsamecettel.
Sült fokhagyma elkészítése:
A fokhagymákat kevés durva sóval és olívaolajjal összeforgatjuk, alufóliába csomagoljuk, és 170 °C-os sütőben 2 órán keresztül megsütjük. Ezután kinyomjuk a héjából és összeállítjuk a káposztát.
Összeállítása:
A káposztaszeleteket megpirítjuk olívaolajon, sózzuk (a levelek között is), majd a hátára állítva a rétegek közé töltjük a paprikakrémet, a fokhagymát, az összevágott citromokat, a finomra vágott gyömbért és a citromnádat. A felületét zöld fűszerekkel és apró hajtásokkal díszítjük.
káposzta , tárkony , gyömbér , petrezselyem , olívaolaj , citromnád , citrom , kápia paprika , paradicsom , vöröshagyma , fokhagyma , vaj , balzsamecet