Receptek

Gesztenyeleves tejtermékek nélkül

Száraz Zsuzsanna receptje

2024. december 19.

0,5 kg natúr gesztenyemassza

1 nagyobb fej vöröshagyma

1 ek olaj

2 narancs leve

5 dl semleges ízű zöldségalaplé

2 ek sötét szójaszósz

1 tk barna cukor

1 tk füstölt paprika

só csili vagy Cayenne-bors

csiliolaj

néhány szem sült gesztenye

ADAG: 4 főre


Szeleteljük fel a hagymát, és egy mélyebb fazékban pirítsuk meg az olajon. Szórjuk rá a cukrot, és pirítsuk tovább. Amikor karamellizálódott, adjuk hozzá a füstölt paprikát és ízlés szerint csilit. Öntsük hozzá a szójaszószt és a narancsok levét, majd keverjük el.


Tegyük bele a gesztenyemasszát, és öntsük fel az alaplével. Főzzük össze pár perc alatt, sózzuk-borsozzuk, majd turmixoljuk simára. Ízlés szerint sózzuk-ízesítsük még, és sültgesztenye-szeletekkel, csiliolajjal tálaljuk.


Tipp:


A boltokban kapható fagyasztott gesztenyemasszából cukor, rum(aroma) és egyéb adalékok nélküli, natúr változatot is vehetünk, amiből nemcsak desszerteket, de sós tölteléket, szószt, mártogatóst, krémlevest is készíthetünk.


gesztenyeleves , mentes

További receptek

Kapcsolódó cikkek