Receptek

Angusmarhatatár mézes dijoni mustárral

Haraszti Zsolt receptje

2021. december 29.
  • 450 g marhacomb
  • 15 g dijoni mézes mustár
  • 15 g magos dijoni mustár
  • 1 ek kapribogyó
  • 100 g cornichon (apró, ecetes) uborka
  • 1 csokor újhagyma
  • 30 g petrezselyem
  • 400 g darabolt paradicsomkonzerv
  • 1 ek barna cukor
  • 5 g só
  • 1 g bors
  • 1/2 dl olívaolaj
ADAG: 1 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű

A konzervparadicsomot a barna cukorral egy kisebb lábasban addig főzzük, míg el nem párolog belőle a nedvesség.

Krémes állagúra turmixoljuk, majd kihűtjük.


A marhacombot felszeleteljük, mélyhűtőbe tesszük egy kis időre, hogy megdermedjen, így könnyebb kockákra vágni.

Addig apróra vágjuk a többi hozzávalót: kapribogyót, uborkát, petrezselyemzöldet, az újhagyma zöld részét.

Egy keverőtálba tesszük az apró kockákra vágott húst a többi alapanyaggal együtt, majd hozzáadjuk a mustárt, sót, borsot ízlés szerint.

Petrezselyemzölddel tálaljuk.




marhacomb , mustár , kapribogyó , újhagyma , petrezselyem , paradicsomkonzerv , cornichon , olívaolaj

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra