Haraszti Zsolt receptje
2021. december 29.- 450 g marhacomb
- 15 g dijoni mézes mustár
- 15 g magos dijoni mustár
- 1 ek kapribogyó
- 100 g cornichon (apró, ecetes) uborka
- 1 csokor újhagyma
- 30 g petrezselyem
- 400 g darabolt paradicsomkonzerv
- 1 ek barna cukor
- 5 g só
- 1 g bors
- 1/2 dl olívaolaj
A konzervparadicsomot a barna cukorral egy kisebb lábasban addig főzzük, míg el nem párolog belőle a nedvesség.
A marhacombot felszeleteljük, mélyhűtőbe tesszük egy kis időre, hogy megdermedjen, így könnyebb kockákra vágni.
Addig apróra vágjuk a többi hozzávalót: kapribogyót, uborkát, petrezselyemzöldet, az újhagyma zöld részét.
Egy keverőtálba tesszük az apró kockákra vágott húst a többi alapanyaggal együtt, majd hozzáadjuk a mustárt, sót, borsot ízlés szerint.
marhacomb , mustár , kapribogyó , újhagyma , petrezselyem , paradicsomkonzerv , cornichon , olívaolaj